Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

Online eszközök a forgalomnöveléshez

Dátum: 2019-05-13
Online eszközök a forgalomnöveléshez

Egy weboldal esetén mindenkinek fontos a látogatottság, különben semmi értelme az oldalnak. Léteznek fizetős online eszközök a látogatók szerzésére, de számtalan olyan ingyenes eszköz is létezik, amit sokan nem is használnak, pedig a forgalomnövelés ezekkel a módszerekkel is kivitelezhető.

Forgalomnövelés ingyen?

Számtalan tematikus linkkatalógus létezik, amibe bárki beküldheti a saját weboldalát. Ezeket a katalógusokat ugyan nem sokan nézik már, de azért még akadnak jó páran, akik használják őket. Ha nem is a látogatók miatt, de a Google miatt is érdemes ide beküldeni egy weboldalt, hiszen ez is a linképítés egy eszköze. Igaz, csak kis hatással lesz a keresőmotorokra, de sok kicsi sokra megy.

Meglepő, de nagyon sok kérdezz-felelek oldalon is generálható forgalomnövelés. Ha egy weboldal szolgáltatása éppen passzol a kérdező által feltett kérdéshez, akkor érdemes lehet elhelyezni egy linket, amitnem csak a kérdező, hanem az évekkel később odalátogató felhasználók is olvasni fognak. Ezt a módszert be lehet vetni online fórumuknál is, és zárt közösségi média csoportok esetén is. Nagyon hasznos dolog ez, csak időigényes.

Ha már szóba kerültek a közösségi oldalak, akkor érdemes pár szót ejteni róluk is. Ha van egy weboldal, akkor annak mindenképpen érdemes egy oldalt létrehozni, és a legfontosabb linkeket elhelyezni. Az ismerősöket felkérni, hogy kövessék az oldalt, és osszák meg a legfontosabb posztokat. Ezzel nagyon sok emberhez el lehet jutni, és szinte nem kerül semmibe.

Utolsó lehetőségként érdemes létrehozni egy rövid bemutatkozó videót, és feltölteni a legnépszerűbb videómegosztó oldalakra. Ki kell tölteni a szükséges mezőket, el kell helyezni a releváns kulcsszavakat és a weboldalra mutató linket is. A várva várt hatás nem marad el, hiszen az emberek meg fogják találni a videót, és akinek felkeltette a figyelmét, az át fog navigálni a népszerűsíteni kívánt weboldalra is.

Címke: Forgalomnövelés