Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

A hűtőkamra karbantartás egy fontos feladat

Dátum: 2021-02-26
A hűtőkamra karbantartás egy fontos feladat

A profin megépített hűtőkamrák hosszú időn keresztül problémamentes működésre képesek. Ez azonban csak akkor valósul meg, ha az üzemeltetők rendszeresen gondot fordítanak a karbantartásra. Fontos tudni, hogy az ipari hűtőberendezéseknek fokozott karbantartási igénye van.

Hűtőkamra felülvizsgálat negyedévente

Bár nincs kőbe vésett szabály arra vonatkozóan, hogy milyen időközönként kell sort keríteni a hűtőkamra karbantartásra, de a szakértők egyetértenek abban, hogy legalább negyedévente érdemes beiktatni. Első hallásra ez elég soknak tűnhet, de azt figyelembe véve, hogy általában az év 365 napján napi 24 órán keresztül működnek, máris nem olyan egetrengető az évi 4 alkalom.

Milyen problémák merülhetnek fel?

A rendszeres hűtőkamra karbantartásra azért van nagy szükség, mert bizonyos tényezők a hűtőkörök működésére nagy hatást gyakorolnak. Ebből adódóan károsíthatják vagy akár tönkre is tehetik a rendszert. Igen sok kárt okozhat a kondenzátorban felhalmozódott nagy mennyiségű piszok, ugyanúgy, ahogy a párologtatóban kialakuló jég is tönkre teheti a hűtőkamrát. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy a karbantartás alkalmával a szakemberek megtisztítsák a rendszert. A túlhevülő berendezések szintén működési problémát eredményezhetnek. Erre a nyári hónapokban van nagy esély, főleg, ha a felhasználók túlterhelik a hűtőkamrát azzal, hogy sokat nyitogatják az ajtaját.

A rendszer átvizsgálását érdemes komolyan venni, mert ha a berendezés hirtelen leáll vagy meghibásodik, akkor nagyon sok idő a megfelelő szerviz partner felkutatása, illetve a javítás átfutása. Ha az üzemeltetőnek nincs biztosítása a készülékre, akkor a meghibásodásból keletkező áruromlás, illetve egyéb keletkező kár nagy összegű kiadásokat eredményezhet.

További információk: frigoprofil.hu

Címke: Hűtőkamra