Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

A családi pótlék Ausztriában is jár!

Dátum: 2019-02-18
A családi pótlék Ausztriában is jár!

Nagyon sokan mennek külföldre a jobb megélhetés reményében, de sajnos fogalmuk sincs, milyen szabályok és lehetőségek vonatkoznak rájuk. A letelepedés után jönnek a gyerekek, és ilyenkor minden pénz jól jön a családnak.

Külföldi gyermekvállalás

Azokra a magyar családokra, akik külföldön dolgoznak és élnek, ugyanúgy vonatkoznak a Magyarországon megszokott juttatások. A családi pótlék Ausztria területén is jár, és érdemes olyan szakirodával elintéztetni, akik tisztában vannak a jogi elvárásokkal és az ezzel a feladattal járó papírmunkával is.

A folyamat nem túl bonyolult. Az osztrák családi pótlék igényelhető, ha valamelyik vér szerinti vagy örökbe fogadó szülő Ausztriában bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik és folyamatos TB ellátással rendelkezik. Az igénylés másik feltétele, hogy a személy közös háztartásban éljen a gyermekkel és ezt megfelelő módon igazolni is tudja. A családi pótlékot nem a magyar hatóság, hanem az ausztriai adóhatóság folyósítja majd a családok számára.

A jogi szabályok mellett fontos az is, hogy milyen papírokat kell kitölteni a sikeres ügyintézés érdekében. A globalisadozas.hu szakemberei az E401, E411 és az Antrag dokumentumokat töltik ki a támogatás igénylésekor. A szakszerű kitöltés nagyon fontos, és nem érdemes a véletlenre bízni. A sikertelenül beadott dokumentumok csak elhúzzák az ügyintézést. A pénzre gyorsan szükség van, tehát az a legjobb megoldás, ha olyanok töltik ki ezeket a nyomtatványokat, akik napi szinten ezt csinálják. A támogatásra azok is jogosultak, akik külföldön vállalkoznak, de nincs magyarországi munkaviszonyuk.

 

Címke: Családi pótlék Ausztria