Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

Saját helyett bérautó?

Dátum: 2019-03-01
Saját helyett bérautó?

Súlyadó, biztosítás, szervizelés, műszaki vizsga, törlesztőrészlet? Nem is gondolná az ember, milyen sok tételből áll össze a saját autó fenntartásának költsége. Ha kiszámoljuk az autó éves fenntartási költségét, megkapjuk, hogy mekkora összegbe kerül a napokig kihasználatlanul, a garázsban vagy parkolóban álló autó.

Autóbérlés rövid időre

Előfordulnak olyan helyzetek, amikor nem áll rendelkezésre a munkába járáshoz elengedhetetlen családi autó. Például több napig is eltart egy adott probléma szervizelése, de nem állhat meg az élet, ugyanúgy el kell jutni a munkahelyre, az orvoshoz, továbbra is szükségünk van autóra a megszokott életvitelhez.

Ilyenkor a legegyszerűbb megoldásnak tűnik, ha kölcsönkérjük a szomszéd vagy rokon autóját, feltéve persze, ha épp nem használja. És itt kezdődnek a problémák. Mivel az autó minden család egyik legnagyobb kincsének és értékének számít, a tulajdonos lépten-nyomon azt figyeli, hogyan bánik járművével az új vezető. Ha valami gond történik, legyen az belső hiba, esetleg baleset, egy ilyen helyzet máris komoly próbára teszi a felek egymáshoz fűződő viszonyát.

Ha valakinek átmenetileg másik autóra van szüksége, akkor a legjobb választás, ha egy független, profi cég szolgáltatásait veszi igénybe. Ők szerződésben rögzítik az autóbérlés részleteit, így biztosan nem fogja a bérlőt meglepetés érni. A kölcsönzött jármű pedig minden esetben jól karbantartott, így nem fog problémát okozni a használat alatt, valamint biztonságossá is teszi a közlekedést.

Az autóbérlés jobban megéri?

Egy saját gépkocsi törlesztésének kifizetése után a jármű végre a tulajdonosé lesz. Viszont a tapasztalatok szerint két autóvásárlás között eltelt idő és az autóhitelek lejárati ideje közel megegyezik. Tehát mire a jármű ténylegesen a tulajdonosé lenne, nagy valószínűséggel újabbra cserélheti. Lehet, hogy ugyanannyiért, vagy olcsóbban bérelhetne autót, mintha sajátot vásárolna.

Ma már egyre népszerűbb az autóbérlés mint szolgáltatás. Legnagyobb előnye, hogy akkor és olyan gépkocsit választ a bérlő, amilyet csak szeretne, illetve az adott körülményhez igazíthatja az autókölcsönzést. Nyaralás idején kombival vagy cabrioval, télen egy terepjáróval közlekedhet. Ilyenkor egy előre meghatározott napi díjért használható a kiválasztott jármű. A bérlőnek nem kell törődnie a hosszas ügyintézéssel, a rejtett költségekkel és egyéb kényelmetlenségekkel. Ezeket rábízhatja a kölcsönzőre! Az Elastic-Car csapata teljes körű támogatást nyújt kölcsönzött autók mellé.

Címke: Autóbérlés