Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

Milyen hibákat nem szabad elkövetni a szövegírás során?

Dátum: 2019-05-24
Milyen hibákat nem szabad elkövetni a szövegírás során?

A szövegírás sokak szerint nagyon egyszerű dolog, mégis ha a weboldalra meg kell írni egy bejegyzést, vagy egy kisebb szöveget, akkor máris szövegíróhoz fordulnak, mert nem képesek egy A4-es tartalmat előállítani. Miért is? Hát azért, mert nem is olyan könnyű minőségi és optimalizált szöveget előállítani, ami a keresőrobotok és a felhasználók igényeinek egyaránt megfelel.

Melyek a legkritikusabb szövegírási hibák?

  • Sokan nem foglalkoznak a felhasználók által indított keresésekkel, csupán írnak egy szöveget a saját fejük szerint. Ez egy nagy hiba. Az első, amit egy optimalizált szövegírás során tenni kell, az a kulcsszókutatás. Ennek elmulasztása esetén előfordulhat, hogy az egész optimalizálás félremegy, és kárba vész a befektetett munka és pénz.
  • Amit szigorúan tilos tenni, az a más weboldalon található tartalom ellopása. Gyakran hallani, hogy egyesek más honlapok alapján összerakják a saját tartalmaikat. Egyik weblapról egy bekezdés, a másikról egy kép, a harmadikról pedig egy felsorolás. Ez a fajta szövegírás nem támogatott, hiszen ha a keresőrobotok rájönnek, büntetés lesz a vége.
  • Tipikus hiba a kulcsszavak halmozása. Legfőképp a weboldal alján szokták elhelyezni és 10-20 kulcsszót is írhatnak egymás mellé. Lehet, hogy ez régen bevált, de ma már elég komolyan befolyásolja a találati listán elfoglalt pozíciót. Természetesen negatív irányban.
  • Nem csak egyetlen kulcsszóra kell optimalizálni, érdemes szinonimákat és ragozott változatokat is elhelyezni a szövegben.
  • Élvezhetetlen a megírt szöveg minősége. Gyakori hiba, hogy a mondatok nincsenek egymás után fűzve, nincsenek címek, csak egy nagy massza az egész. Az már csak hab a tortán, ha tele van helyesírási hibával is. Ezeket kerülni kell, mert a felhasználók biztosan nem díjazzák majd.

A fenti hibákon kívül még jóval többet fel lehetne sorolni, de ha ezekre figyelünk, annyira már nem lehet bakot lőni. Az optimalizált szövegírás nem eget rengetően nehéz feladat, csupán oda kell figyelni minden apró részletre.

Címke: Optimalizált szövegírás