Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

Mikor van szükség szupinált gyerekcipőre?

Dátum: 2019-12-18
Mikor van szükség szupinált gyerekcipőre?

Meglehetősen gyakori kérdés ez azoktól a szülőktől, akik lábbelit vásárolnak járni tanuló gyereküknek. Sok érvet és ellenérvet hallani a témával kapcsolatban, egy biztos: érdemes kikérni a szakorvos véleményét, mielőtt cipőboltba rohanunk.

A kisgyermekek bokája 2-3 éves korban kisebb-nagyobb mértékben jellemzően befelé dől, ami természetes állapot. Ez része annak a fejlődési folyamatnak, amin a lábakat alkotó csontok és izmok végigmennek, vagyis ezt látva a szülőknek nem feltétlenül van oka az aggodalomra.

A boka bedőlési szöge átlagosan 10 fok körül ingadozik, és a legtöbb esetben a későbbiekben magától elmúlik, vagyis korrigálása nem igényel semmilyen beavatkozást. Ilyenkor sokszor az is elegendő, ha egy olyan jó minőségű cipőt választunk, amely könnyű, hajlékony és kiválóan tartja a bokát. A kis bedőlési szög ellensúlyozása betéttel vagy a talp megdöntésével, vagyis szupinációval ezekben az években akár káros is lehet, mert csökkentheti az izmok mozgását és fejlődését.

Abban az esetben, ha a bedőlés tartósan fennáll, és szöge jóval meghaladja a 10 fokos mértéket, első lépésben mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni. Szupinált gyerekcipőt a szakorvosi vizsgálat eredményének függvényében javasolt vásárolni. Ezeknek a cipőknek a talpa a sarokrésznél kifelé döntött, ami megakadályozza, hogy a gyermek bokája a cipő viselése közben befelé dőljön. A kifelé döntött bokák finom mozgásokra serkentik a talpban található izmokat, amelyek ezen a módon megerősödnek és korrigálják a boltozat süllyedését.

Magyarország legdinamikusabban fejlődő gyerekcipő webáruházának, az Angyali Cipők kínálatában egyaránt megtalálhatók a szupinált cipők és azok a kiváló minőségű modellek, amelyek az esetek többségében biztosítják a gyermekek lábának egészséges fejlődését.

Angyali Cipők: https://angyalicipok.hu/

Címke: Angyali Cipők