Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

Mennyire fontos egy termék ára?

Dátum: 2019-06-01
Mennyire fontos egy termék ára?

A magyar fogyasztók egyre érzékenyebbek a weboldalakon megjelenő tartalmakra, és a webáruházak igényes feltöltésére. Ma már senki nincs monopol helyzetben, minden területen nagy a konkurencia, és nem is kell sokat kutakodni, elegendő csak egy keresőmotor segítségét igénybe venni. Egy adott termékre akár több száz webáruház egyszerre kínál ajánlatot, így a felhasználóknak bőven van lehetőségük választani. Mégis mi alapján teszik ezt?

Aki sablonos, az megy a süllyesztőbe?

Sajnos aki nem ad a webes megjelenésére, annak nem is érdemes a weben megjelenni, mert csak hígítja a szakmát és a felhasználók döntését is nehezebbé teszi. Sajnos egyre több az 1-2 kattintással összehozható igénytelen hulladék weboldal, amelyek csak arra mennek, hogy kedvezőnek látszó áraikkal aláássák mások munkáját. Szerencsére ma már egyre kevesebb hódolójuk van ezeknek az oldalaknak, és az emberek rájöttek, hogy nem a pénzről kell szólnia egy online vásárlásnak sem. Fontos figyelembe venni, hogy mi van az adott áruház mögött, mennyire foglalkozik az ügyfeleivel, és mit tesz azért, hogy meg is tartsa őket. Az utóbbiak semmit, a vásárlás után bottal üthető a garancia, mert kiderül, hogy valami külföldi cég van az egész mögött. Aki egyszer megjárja, másodszor már okosabb lesz. De az okos ember más hibájából tanul.

Az ár már másodlagos, hiszen sokkal fontosabb a megfelelő tájékoztatás és a könnyű és gyors használat. Ha egy vásárló azt érzi, hogy nem a sokadik sablonos webáruházban találja magát, és nem ugyanazt a leírást olvassa ismét, akkor megáll és körbenéz. Ahol érzékelik a törődést, ott fognak vásárolni, és az ár csupán másodlagos lesz. Sok webáruház extra szolgáltatásokat is biztosít a termékek mellé, amivel szintén kivívhatja a felhasználók figyelmét.

Az ilyen webáruházakból nagyon kevés van. Aki szeretné, hogy a saját weboldala is kiemelkedő legyen, annak érdemes igénybe venni a fokuszwebaruhaz.hu által nyújtott független webáruház elemzés szolgáltatást. Olyan hibák kerülhetnek napvilágra, amire az üzemeltetők maguktól soha nem is gondolnának. A hibák javításával nagy előny szerezhető a konkurenciákkal szemben, és nem utolsó sorban magasabb bevétel generálható.

Címke: Webáruház elemzés