Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

Ingyenes online marketing eszközök

Dátum: 2019-09-16
Ingyenes online marketing eszközök

Minden vállalkozónak, aki rendelkezik weboldallal vagy online értékesítési platformmal, például webáruházzal, az az érdeke, hogy az internetes marketing eszközök használatával nagyobb forgalmat generáljanak, ezzel növelve a bevételeiket. A legtöbb szolgáltatásért persze fizetni kell, van, hogy nem is keveset, ugyanakkor néhány teljesen ingyenes lehetőség is rendelkezésre áll, melyek használatával sikeresebbé lehet tenni a marketinget.

Kulcsszókutatás és weboldal optimalizálás

Az online marketing egyik legfontosabb lépése a weboldal optimalizálás, ami minden esetben a kulcsszókutatással kezdődik. Sokan ezt a feladatot is SEO szakemberre bízzák, pedig már sok ingyenes lehetőség is rendelkezésre áll. Ott van például a Google Keyword Planner, ami megbízható adatokat szolgáltat, de ugyanúgy érdemes használni az Ubersuggest angol nyelvű oldalt is.

Hírlevélküldő szoftverek

Az e-mail marketing megvalósítására, fejlesztésére is vannak már olyan online szoftverek, amiket ingyen lehet használni. A használatukkal listákba lehet gyűjteni az e-mail címeket, kreatív üzeneteket lehet szerkeszteni, amiket aztán ki lehet küldeni a potenciális vásárlók számára. Az egyik legnépszerűbb ingyenes e-mailküldő szoftver a MailChimp.

Hirdetéskészítő programok

Az online marketingben nem csak a hirdetések tartalmára kell nagy figyelmet fordítani, hiszen a dizájn közel ugyanolyan fontos, mint egy jól megírt reklámszöveg. A világhálón rengeteg ingyenes használható képszerkesztő program van, amikkel kreatív, részletgazdag hirdetéseket, például bannereket, social media reklámokat, borítóképeket lehet készíteni. A grafikai feladatokhoz sokan a Canva-t használják, nem véletlenül, hiszen rengeteg ingyenes sablont, betűtípust és formázási lehetőséget kínál a felhasználók számára.

Címke: Online marketing