Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

Finom a szénhidrátcsökkentett pizza?

Dátum: 2019-03-08
Finom a szénhidrátcsökkentett pizza?

Sajnos akadnak olyan emberek, akik nem ehetnek hagyományos lisztet, mert valamilyen okból diétázniuk kell. Nekik különösen figyelni kell a napi szénhidrát bevitelre, hiszen ha ez meghalad egy bizonyos értéket, káros következménye is lehet.

Az ilyen esetekben érdemes minél több olyan ételt fogyasztani, ami kevesebb szénhidrátot tartalmaz. Sok olyan receptet találni már az interneten, amik finomak és egészségesek, többek között ilyen a szénhidrátcsökkentett pizza is.

Honnan származik a pizza?

A pizza egy olasz eredetű étel, ami mára az egész világot meghódította. Alapja egy vékony kelt tészta, melyet paradicsom vagy tejfölös szósszal borítanak (bár ma már ennek is rengeteg változata van, gyakori még a mustáros alap is), és erre különféle feltétek kerülnek. A leggyakoribbak a különböző zöldségek, sonka, gomba, csirkehús, tonhal vagy karaj. A tésztát reszelt sajttal szórják meg és jól előre melegített kemencében megsütik. Jellegzetes fűszerei közé tartozik az Olaszországban divatos oregánó és a pepperoni. Az eredeti olasz pizzára szeletelt mozzarellát, bazsalikomot és olívaolajat is tesznek, erre kerülhetnek rá a további feltétek.

Pizzakészítés otthon!

A forno.hu szerint a pizza az egyik legfinomabb és legváltozatosabban készíthető olasz étel. Sajnos a tésztája nem tesz jót az egészségnek, és a vonalaknak sem, de ez nem jelenti azt, hogy végképp le kell mondani róla. A legnagyobb szakemberek is azt javasolják, hogy aki egészséges pizzát szeretne enni, az készítse el otthoni környezetben. Egyetlen dologra kell figyelni, hogy kizárólag alacsony szénhidráttartalmú összetevőket használjunk. Az interneten fellelhető fórumok, videók alapján egyértelműen finom a szénhidrátcsökkentett pizza, és laktatós is.

Címke: Eredeti olasz pizza