Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

Babaruha-varrás házilag

Dátum: 2020-07-03
Babaruha-varrás házilag

Amikor eldöntjük, hogy babaruhát varrunk, kötünk, horgolunk, akkor az első lépés az alapanyag kiválasztása, a textil vagy fonal megvásárlása. Ez meghatározó döntés a ruha minősége, milyensége, kényelmessége, látványossága, divatossága szempontjából egyaránt. A méteráru és fonalboltokban óriási a választék, van miből keresgélni.

Babaruha anyagának mindenképp célszerű természetes anyagokból előállított textilt választani, lehet ez pamut, gyapjú, vagy könnyű vászon, batiszt, attól függően milyen célra, milyen évszakra készül a ruhácska.

Évszakonként más ruha

A pamutból készült babaholmik iránt elég nagy a kereslet, az ilyen kézműves termékek eladása könnyű, hogyha a hobbinkkal szeretnénk egy kis pénzt is keresni. A pamut hátránya az, hogy néha mosáskor összemegy, használat közben meg néha megnyúlik, de előnyei is számosak: könnyen szellőző anyag, puhán simul a baba bőréhez, könnyen mosható, és elég jól „távol tartja” a piszkot, nem ragad rá minden. Mosás után a száradásra időt kell hagyni, a pamutok többsége nem szárad gyorsan.

Télen gyapjúba bújtatva

Téli, hideg napokra készülő babaruhához a gyapjú az ideális, a gyapjúfonalakból kötött-horgolt pulóverek, sapkák, sálak mind mind puhák, melegek, finom tapintásúak, a baba ilyenekbe bújtatva jól érzi magát, lehet indulni a jó levegőre a szabadba, téli sétára. A gyapjú természetessége hozzájárul a baba testének finom hőszabályozásához is. A fonalakhoz jól kell megválasztani a kötőtű vagy horgolótű vastagságát, ettől, és a választott mintától függ, hogy sűrűbb szerkezetű pulóver vagy laza, szinte áttetsző mellényke lesz-e a munka eredménye. Kezdők egyszerűbb mintázatokat válasszanak, aki már gyakorlott, az szabadon keresgélhet a norvég minták és a csavarbordás kötésminták között is.

Címke: Kézműves termékek eladása