Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

A természetes linkek ereje

Dátum: 2019-05-03
A természetes linkek ereje

Sokan foglalkoznak linképítéssel, de kevesen értenek hozzá igazán. Annak, aki jól akar linket építeni, folyamatosan fejlesztenie kell magát és a linkhálózatát, hiszen a Google rendszeresen cseréli a találati listát szabályozó algoritmusokat. Aki leragad az időben, az bizony nem jól csinálja, amit csinál, és több kárt okoz vele, mint hasznot.

A linkeknek természetesnek kell lenniük

Mit jelent az, hogy természetes? Azt, hogy a valóban olyan hatása legyen a linképítésnek, hogy egy elégedett ügyfél vagy blogger őszintén ajánl egy vállalkozást, illetve annak weboldalát belinkeli, hogy az olvasók könnyen megtalálják azt. Fontos, hogy olyan weboldalról kell az ilyen linkeket szerezni, amelyek hitelesek a Google szempontjából, és a linképítők megfelelő szövegkörnyezetben helyezik el a hivatkozásokat. Az ilyen minőségi linkek hatással lesznek a weboldal keresési listákon elfoglalt pozíciójára, tehát érdemes értük fizetni. A szöveget mindenképpen olyasvalaki írja, aki tisztában van a linkelt weboldal tartalmával, és annak olyan részére kell irányítani, amelyre a leginkább releváns.

A hagyományos értelemben vett linkfarmok ideje lejárt, ahol tömegesen egy-egy kulcsszóra voltak csak rákötve a linkek, és úgy lehetett eljutni egy weboldalhoz. Ezeknek akkor volt erejük, amikor kevés weboldal létezett még, és így könnyebb volt átlátni őket, egy helyen rendszerezve, csoportosítva. Ma már több ezer weboldal is lehetne egy-egy betű vagy kulcsszó alatt, tehát a relevancia nem játszik az ilyen oldalakon. A weblap tulajdonosoknak máshonnan és máshogyan kell és érdemes linkeket szerezniük, ez pedig egy sokkal időigényesebb és nehezebb feladat.

A linkem.hu egy olyan PR cikkes gyűjtőoldal, ahol az egyes linkek mellé minimum 1500 karakteres szöveget töltenek fel, és egy kapcsolódó képet is megfelelően paraméterezve. Az így elkészült ajánlás informatív, és egy linkelt aloldalra mutat. A linkek erősségének maximalizálása miatt egy weboldalra csak egy linket építenek a szerkesztők.

Címke: Minőségi linkek