Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

A PR cikkek formai és tartalmi követelményei

Dátum: 2019-11-29
A PR cikkek formai és tartalmi követelményei

A szövegírás tekintetében nincsenek kőbe vésett szabályok, amikhez mindenáron ragaszkodni kell. Ugyanakkor van néhány olyan tanács, amit érdemes megfogadni annak érdekében, hogy a linképítés alapját képező írásos tartalmak elérjék a céljukat, és átkattintásra ösztönözzék az olvasókat.

A PR cikkek terjedelme

Ami a PR cikkek formai kinézetét illeti, még a szövegírás megkezdése előtt érdemes belőni az írásos tartalmak terjedelmét. Az sem jó, ha a szövegek túl rövidek és az sem, ha túl hosszúak. Ha egy cikk rövidebb a kelleténél, akkor nehezen lehet jól felépíteni, tagolni, alcímekkel ellátni. Mivel nem csak a forma, hanem a tartalom is sokat számít, ezért azt érdemes kellő részletességgel kifejteni, esetleg több szempontból megközelíteni. Az egyes témák megkövetelik, hogy a cikkek kellő hosszúságúak legyenek. Ha azonban túllövünk a célon, és terjedelmesebbre sikerülnek az írások, akkor meg fennáll a veszélye annak, hogy olvasás közben az emberek figyelme lankad, elkalandozik. A keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek általában 1500-2000 karakter között szokták meghatározni a cikkek hosszát, de természetesen ettől eltérő gyakorlat is lehet.

A PR cikkek tartalma

A PR cikkek tartalmának mindig igazodni kell a weboldal témájához, hiszen így a célközönséget tudjuk elérni, a linkeket pedig szinte észrevétlenül tudjuk belecsempészni a sorok közé. A tartalmat illetőn nagyon sokféle szemszögből lehet megragadni a témákat. A lényeg azon van, hogy minden egyes szöveg egyedi legyen, lehetőség szerint minden egyes írás kicsit másról szóljon, még akkor is, ha ugyanazokra a kulcsszavakra íródnak. Fontos, hogy az írások érdekesek, hasznosak legyenek, és olyan információkat tartalmazzanak, amik élményteli olvasást biztosítanak a téma iránt érdeklődőknek. Ha adott termékről, szolgáltatásról írunk, akkor érdemes kitérni azok pozitívumaira, hogy miért érdemes azokat megvásárolni vagy igénybe venni.

Címke: PR cikkek