Legyen sikeres az üzleti világban!
Üzleti hírportál cégeknek, vállalkozóknak.

A kudarcok segítenek a sikeres karrierben?

Dátum: 2019-06-03
A kudarcok segítenek a sikeres karrierben?

Nagyon sok ember ismeri a híres emberek (pl. Einstein és Bill Gates) legendás bukásait, amiket folyamatosan emlegetnek, ha hasonló sikertelenség éri őket. Ezzel nincs is semmi baj, csak ezek az emberek tanultak a hibáikból, és azóta valóban nagy sikereket értek el.

Az elkövetett hibákból tanulni kell

Sajnos senki nem tökéletes, és mindenki követ el hibákat. Van, aki kicsiket, de vannak, aki hatalmas, életre szóló baklövéseket követnek el. Igazából az a legfontosabb, hogy ezekből a hibákból tanulni kell. A sors nem véletlenül küldi őket, észre kell venni a figyelmeztető jeleket, és ha kell, alakítani az aktuális életvitelen, életfelfogáson. A híres emberek hibái nyilvánosak, jó tanulópénz lehet másoknak is, de a „kisemberek” hibái nem nyilvánosak. Mindenkinek magának kell felismernie az okokat és javítani a sikeres karrier érdekében. A célok elérése érdekében ki kell dolgozni egy stratégiát, amit szigorúan követni kell, és ha újabb kudarcba ütközünk, akkor sem szabad feladni az egészet. A kitartó akarat nagyon fontos, hiszen ha valaki nem hisz magában és a céljaiban, akkor az egész bukásra van ítélve. Fontos meghallgatni másokat, és a kapcsolati tőkét amikor és ahol csak lehet, fejleszteni kell.

A sikeres embereket nem szabad irigyelni, hanem tanulni kell tőlük. Érdemes elemezni a bejárt életútjukat, és amit csak lehet, fel kell használni belőle. Az apró sikerek is fontosak, kitartónak kell lenni. Az emberi élet túl rövid ahhoz, hogy feleslegesen töltsük, az álmainkat nem szabad unalomból feladni. Mindezek mellett figyelni kell a párkapcsolatra és az egészségügyi állapotra is. Nem szabad túlzottan hajszolni a sikert, figyelemmel kell lenni a körülöttünk élő emberekre, amikor csak lehet, kérjünk segítséget, bízzunk meg a munkatárásinkban, kollégáinkban.

Címke: Sikeres karrier